Teknoloji

Galaxy Z Flip WiFi bağlantı sorunu

Bu cuma Huawei Nova 5T (YAL-L21)’den, Galaxy Z Flip’e geçtim. Geçişten sonra modeme olan bağlantı aşırı düşük bir bağlantı hızıyla gerçekleşiyordu yazılım güncellemesi ile düzeleceğini umut ederek 3 yazılım güncellemesi yaptım. Artık yeni yazılım güncellemesi yok fakat ona rağmen WiFi sorunları (azalsada) devam ediyor. Sorun hem TD-W9970(TR) model modem olan evde asıl kullandığımız modemde gerçekleiyor hemde bilgisayarımı mobile hotspot olarak kullandığımda oluyor.
Bilgisayarıma intenet kablo ile geliyor ve bu da kablo ile gelen internetin sonuçları:

([Speedtest by Ookla](https://www.microsoft.com/en-us/p/speedtest-by-ookla/9nblggh4z1jc) [Result](https://www.speedtest.net/result/d/4a67847e-9f64-4c9d-83ca-7dc59bf342fd))

([speedtest.net](https://www.speedtest.net/result/12325039861))

Telefonu TD-W9970(TR) modemine bağlayıp aldığım sonuç (Modemin dibinden):

([Speedtest by Ookla](https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zwanoo.android.speedtest))

Telefonu Bilgisayarıma bağlayıp (yada bağlamaya çalışıp) aldığım sonuçlar (Bilgisayarın dibinden):
İlk olarak bana İnternetin kullanılamadığıyla alakalı bir uyarı getirdi

Ardından bağlantıyı kesip yeniden bağlanmayı deneyince IP adresinin alınamadığından bahsetti

Özel ayar yapıp tekrar bağlanmayı denediğimde (yani DHCP yerine Statik IP, Rastgele MAC yerine Telefon MAC, Tarifeli ağı otomatik olarak algıla yerine Sınırsız olarak kabul et) bana yine internetin kullanılamadığını söyledi ama ben WiFi’a bağlı kal ı seçtim

([Speedtest by Ookla](https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zwanoo.android.speedtest))

Açıkcası 35 MBIT benim için çok sorun değil o zaman “Neden bu tartışmayı başlattın?” gibi sorular sorabilirsiniz evde odama kadar WiFi yetişmediği için eski telefonumda bilgisayarımdan paylaşıyordum interneti ve sorun olmuyordu onu çözebilmek istiyorum ha yine 35 MBIT i yükseltmenin yolu varsa neden olmasın?

Bir yanıt yazın

Write Reply...
 
 
Araç çubuğuna atla